NAS tur til Harestua 10-12. september 2004

Photo Number 1 Photo Number 2 Photo Number 3
Photo Number 4 Photo Number 5 Photo Number 6
Photo Number 7 Photo Number 8 Photo Number 9
Page: [1] [2]

Værguder er lunefulle dyr. I det minste holdt de oss for narr denne helga. Fredag ettermiddag var det bra forhold for solobservasjoner i H-alfa og tidlig på kvelden så det svært så lovende ut. Men skyene kom istedenfor gikk og rundt kl 11:30 kom tåka sigende opp fra dalen og da var det jamt slutt. Lørdag var for det meste overskyet med litt regn på ettermiddag og kveld. (Når dette skrives søndag kveld er det klarvær i Oslo. Typisk!)

Lørdag var programmessig tettpakket med gruppearbeid initiert av Trond og natursti laget av Stig. Laget til Trond vant med 49 av 50 poeng. Dog var det en smule debatt rundt det siste poenget. Arne holdt foredrag fra Solar Eclipse Conferance 2004 og om H-alfa fotografering av sola. Pga. været fikk vi god tid til sosialt samvær og utveksling av erfaringer (les: skittprek), god mat og drikke. Undertegnede godt assistert av Øivind, Arild og Mikkel stod for middagen; kyllingfilet med ris og sofritos (en saus basert på tomat, løk og paprika). Gitte stilte med kake; en 7 kilos modell av soltårnet i sjokolade og hvit melis. En mektig opplevelse.

Disse var med: Arne Danielsen, Carsten Arholm, Geir Hagabråten, Øivind Tangen, Mikkel Steine, Gitte Rydberg (kun fredag), Marius Sollerud, Ragnar Aas, Hans Aspenberg, Andre Brude Wærås, Jan Rypdal, Petter Telle, Tom Ovastrøm, Trond Hillestad, Bjørn Tuv Dahl, Arild Moland, Bent Haraldsen, Stig Foss og Tore Engen, samt sånn rundt regnet 4 tonn optisk utstyr.

Hans K. Aspenberg 2004/09/13 14:17


Bilder fra andre turer: NAS 19-21. mars 2004, OAF 19-21. februar 2004.

Created with Web Album Generator