Mørke Sider

Alle som har prøvd å skaffe seg en oversikt over hvor man får tak i ting som man trenger (men som alminnelige folk vanligvis ikke trenger) blir vel litt skuffa over de Gule Sider. Derfor de Mørke Sider som fortsetter der de Gule gir opp! Tull til side.. Her er linkene:

Aluminiumsrør og -plater
Nor-Rag Maskin A/S har gått inn og blitt en del av Astrup Maskin som heldigvis fortsetter tradisjonene med å selge i smått. Sjekk Astrup's web-sider for metall og plastkataloger.

Astrup Maskin A/S,  2216 6669, fax 2216 6659
Stanseveien 31
0975 OSLO

  Metallsenteret AS, 67 91 69 50
Haralds Vei 6
1470 Lørenskog

Metallsenteret selger profiler og rør i hele lengder som er 5 eller 6 meter.

Bjerkefinér Thaugland i Carlmeyersgate 8 har et godt utvalg i forskjellig finerer. De kepper på eksakte mål mot et lite tillegg. Thaugland har også laminatstriper som kan brukes for å kante vippelagre i Dobson-monteringer.

Laminat Formica, 66 98 48 00 
Fekjan 13A
1378 Nesbru

Formica selger kun hele flak av laminatene sine, ca. 1.5x3.0m - omtrent 4.5m². Har ikke funnet en forhandler som selger smått. Derfor er det bare aktuellt å kjøpe fra Formica hvis man er mange nok til å utnytte hele flaket, eller hvis man vil ha så det holder resten av livet.

Plastmatrialer
Vink Plast,  Sofiemyrveien 10
Postbox 550
N-1411 Kolbotn

VINK har alt som tenkes i plast, slik som plexi, teflon, laminerte plater etc. De selger kun til firmaer, men jeg kan godt være behjepelig med bestilling.
 
Optikk og annet ATM utstyr Celesta Optikk, selger ATM utstyr og speil fra Orion.

Småting
Smallsize - modell-butikk med godt utvalg i smådeler.

Karbonstaver og rør Kite Maker Design & Trading, Sverige. Woolmer Forest Composites, Uk.

Optikk Oldham Optical, Uk.

Selvklebende velur (filt) Finnes i sort, grønn og en rekke andre farger. Den sorte (som er virkelig sort-sort) egner seg ypperlig til å å kle inn lysfeller og avblendinger ("baffles"). Den er sikkert også godt egnet til å kle innsiden av røret på refraktorer. Veluren røyter ikke og limer godt selv til ubehandlet finer.

Finnes på 5 merters ruller hos Økern Interiør og Farge på Økernsenteret i Oslo. Ring 22642440 og spør etter Wenche eller Karin. Prisen er omlag 80.- per løpemeter i 45 cm bredde.

Norsk importør er Storeys of Lancaster.
Produsent er Alcor Deco i Tyskland.

Takk til Øystein Kaul Kartvedt på Nesodden for tipsene til denne siden som forøvrig er under oppbygging!

« Hjem »