Teleskopbygging

Kilder til informasjon og inspirasjon

Når jeg startet opp dette prosjektet oppdaget jeg fort til hvilken nytte Internett kan være. Min kone pleier å si jo særere hobby, jo mer liker folk å skryte av det. Antakelig bryter jeg de fleste (c) Copyright-regler ved å bruke bildene nedenfor. Men det er ikke hensikten. Intensjonen med denne siden er kun å videreformidle informasjon jeg har funnet frem til.

Richard Berry's "Building your own telescope"

Barrys

Bør være obligatorisk lesning. Ytterligere kommentarer overflødig. Norge skaffes boka bla.a. fra Adrakadabra forlag.

Sjekk også ut Richards egne Web-sider for mer informasjion.

Larry Arnold's sider


Bare et fåtall ATM'ere bruker aluminium slik det kan gjøres. Larry Arnold er en av dem. Sidene hans inneholder også endel nyttige lenker.

Arild Molands "scope yard"


En annen norsk ATM'er. Og da var vi to?

Tom Krajci


Har vært i bransjen i årevis. Bla.a. har han gjordt seg endel tanker om stag-systemer, bruk av fjærer istedenfor motvekter etc.

Nils Olof Carlin


Alt om opplinjering (kollimering) av reflektorteleskop.

Kurt Maurers "Sawdust factory"


Kurt Maurer har inspirert både Arild Moland og undertegnede for hvordan stagene (truss-stengene) koples til de faste delene av teleskoprøret.

Plop

Program for å beregne plassering og defleksjon av speilceller. Kan lastes ned her: Plop for Windows v2.14. Plops hjemmesider.

Newt

Et kjekt program som er enkelt å bruke for å beregne alle konstruksjonsparametre i en Newton-reflektor. Kan lastes ned her: Newt for Windows versjon 2.5. Newts hjemmesider.

« Hjem »